— donderdag 24 november 2011, 09:19

Opmars digitale televisie houdt aan

In het derde kwartaal van 2011 is het aantal huishoudens dat digitale televisie afneemt met 4,2 procent gegroeid. In het derde kwartaal steeg het aantal afnemers tot 5,97 miljoen abonnees. Dat bericht Telecompaper in haar kwartaalonderzoek naar de Nederlandse televisiemarkt. Inmiddels kijkt in Nederland 75 procent digitaal, waarbij kabelaar Ziggo de grootste aanbieder is, gevolgd door KPN, UPC en CanalDigitaal. De kabel is met bijna 57 procent de belangrijkste wijze waarop digitale tv het huis bereikt, gevolgd door aard- en satellietzenders. De laatste twee leveren in ten koste van kabel en internettelevisie. Volgens onderzoeker Kamiel Albrecht is er nog meer groei te verwachten in het laatste kwartaal van 2011 en zal het aantal digitale televisie-aansluitingen op 6,1 miljoen uitkomen voor het jaar uit is.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.