Jodal

— woensdag 13 augustus 2014, 09:13

Oplage National Geographic onder druk

De oplage van natuurtijdschrift National Geographic staat onder druk, meldt De Morgen. Binnen de Verenigde Staten worden maandelijks nog 4 miljoen exemplaren verkocht, met 3,3 miljoen stuks in de rest van de wereld. In Nederland nam de oplage sinds het tweede kwartaal van vorig jaar af met 10 procent naar 98.000 exemplaren; in België daalde in dezelfde periode de afzet met 4 procent naar bijna 22.000 stuks. De daling is volgens de Vlaamse mediaprofesor Katia Segers van de Vrije Universiteit Brussel te wijten aan een verschuiving van de invulling van vrije tijd. Voor het wegdromen met een tijdschrift als National Geographic hebben mensen geen tijd meer, stelt Seger. Ze noemt het tijdschrift wel een voorbeeld dat lang standhoudt. ""Het tactiele mag je in deze niet onderschatten: het is aangenaam om een werk als dit in handen te nemen." En het staat ook goed op de salontafel." Meer bij De Morgen Laatste wijziging: 13 augustus 2014, 11:14

Bekijk meer van

National Geographic

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.