banner anp

— maandag 6 februari 2017, 08:15 | 1 reactie, praat mee

Ophef om controversiële cover bij Der Spiegel

De laatste editie van het Duitse magazine Der Spiegel zorgt internationaal voor ophef. Het opinieblad toont de Amerikaanse president Donald Trump die met een hakmes het Vrijheidsbeeld heeft onthoofd. De begeleidende tekst 'America First' is een verwijzing naar Trumps inauguratiespeech, waarin hij beloofde het belang van de Verenigde Staten voorop te stellen.

De pose van Trump doet denken aan die van de beulen van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Volgens de cartoonist, Edel Rodriguez, toont deze tekening ‘de onthoofding van de democratie’. Het Vrijheidsbeeld is een van de eerste dingen die emigranten zien als ze aankomen in de Verenigde Staten.

De reacties op de cover zijn wisselend. Volgens de Duitse krant Die Welt devalueert deze cover de journalistiek. ‘Het bevestigt het vooroordeel dat veel mensen hebben van de mainstream media.’ ‘Deze cover is exact wat Trump nodig heeft: een vertekend en verwrongen beeld dat de pers van hem heeft’, reageert de Frankfurter Allgemeine Zeitung. ‘Trump gelijk stellen met terrorisme is al te simpel.’ Meer bij RTL Z / De Standaard

Bekijk meer van

Duitsland Der Spiegel

Praat mee

1 reactie

E. van de Beek, 6 februari 2017, 15:32

Vorige incident met een cover van Der Spiegel was in verband met MH17. Getoond werd een fotocollage met slachtoffers van de vliegramp in combinatie met de kop ‘Stoppt Putin jezt!’
Het regende opzeggingen en de redactie werd bedolven onder de boze brieven.
Niks van geleerd, blijkt dus.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.