— donderdag 19 mei 2016, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Opfrisbeurt voor dagblad Trouw

Koen van Weel / ANP

Dagblad Trouw verschijnt vandaag met een opgefrist uiterlijk, schrijft hoofdredacteur Cees van der Laan. De broodletter die op zaterdag in bijlages Tijd en Letter&Geest wordt gebruikt is nu in de gehele krant doorgevoerd. De nieuwspagina's en katern de Verdieping hebben onder leiding van art-director Dunasia Schenke een bescheiden redesign gehad.

Van der Laan stelt dat deze wijzigingen - los van “frisser en eigentijdser” - moet worden gezien in het perspectief van veranderende behoeften van de lezers en de ambitie om nieuwe abonnees te werven. Er is binnen de krant geschoven met de plek van columnisten, maar zij zullen vaker over de actualiteit schrijven.

“Die horen naar onze mening thuis in de nieuwskrant, net zoals een rubriek als Goedemorgen”, aldus de hoofdredacteur. ‘Goedemorgen’ is een rubriek, gevuld met louter positief nieuws.

“De rechtbank-rubriek op maandag op pagina 2 en ‘Opgetekend gesprek’ achterop de Verdieping komen te vervallen. Tien jaar lang hebben we over de kleine zaken in de rechtbank geschreven, ter lering en vermaak, maar de onderwerpen begonnen zich te herhalen. We denken nu aan een opvolger. We stoppen met ‘Opgetekend gesprek’ vanwege de te wisselende kwaliteit. De ene keer leuk, de andere keer minder”, schrijft Van der Laan.

Hij beseft dat de wijzigingen als een inbreuk op het het vertrouwde lezersgedrag kan voelen, maar “de ervaring leert ook dat zo’n vernieuwing snel went”, stelt Van der Laan. Volledig hoofdredactioneel in Blendle [betaald]

Bekijk meer van

Trouw

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.