de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— donderdag 12 maart 2015, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Ook bedrijven in Google News

Zoekgigant Google blijkt in september vorig jaar de criteria voor het verschijnen van artikelen in Google News te hebben versoepeld. Waar eerst enkel geselecteerde nieuwsbronnen en uitgeverijen in de nieuwsdienst kunnen verschijnen, worden nu ook persberichten van individuele bedrijven getoond, meldt Reuters. Het lijkt daarbij wel te gaan om persberichten of bedrijfsmededelingen met een link naar de actualiteit. Zo verscheen een officiële verklaring van simkaartmaker Gemalto in Google News, nadat er berichten in de media verschenen dat het bedrijf door de Amerikaanse inlichtingendienst NSA was gehackt. Google heeft de wijziging in september nooit publiek bekend gemaakt, maar een woordvoerster stelt tegenover Reuters dat het bedrijf gebruikers zo snel mogelijk van een antwoord wil voorzien - ook als dat ongefilterd van een bedrijf komt. Google wordt niet betaald voor het weergeven van deze meldingen, aldus Google. Volgens analist Josh Schwartz, werkzaam bij een bedrijf dat webverkeer voor uitgevers meet, is de wijziging mogelijk misleidend voor lezers - en kost het nieuwsbedrijven mogelijk verkeer.

Bekijk meer van

Google News

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.