training eu starters

— dinsdag 23 augustus 2011, 09:25 | 2 reacties, praat mee

Ontslag na misplaatst Pukkelpop-stuk

Dagblad Het Nieuwsblad heeft een freelancer ontslagen, nadat hij een commentaar in de Limburgse editie van Het Nieuwsblad op Zondag publiceerde over het noodweer dat het Belgische Pukkelpop-festival trof. Bij het festival vielen vier doden en meerdere zwaargewonden. Journalist Peter Dupont stelde dat de storm een "bijna bijbelse dimensie" had en zelfs leek op een "Sodom en Gomorra". Dupont noemde Pukkelpop "grootste zuip-, neuk- en drugsfeest van België". Volgens Dupont moesten de organisatoren zich daarover - maar ook over onder meer de omvang van het festival - bezinnen. "Muziek moet geen orgie zijn, maar een feest. Pret kan zonder slikken." Hoofdredacteur Geert Deaele zag het stuk pas zondagmiddag, maar liet het direct van de website halen. De krant verbrak de banden met Dupont voor het 'misplaatste' commentaar. Dewaele zegt dat Dupont vrij is er zo'n mening op na te houden, maar dat hij dit nooit namens de krant had mogen schrijven. Omdat Duponts commentaar ook door de eindredactie werd gezien, kondigde Dewaele interne maatregelen aan "om dit in de toekomst te vermijden". Op Facebook heeft Dupont een korte reactie gegeven, waarin hij het gebrek aan steun vanuit de krant betreurt. Laatste wijziging: 23 augustus 2011, 15:02

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

herman, 23 augustus 2011, 17:47

Ook hier gaat het om het recht op vrije meningsuiting! Gezien de “kwaliteit” van de reacties, heeft de “Hoofdredacteur” een beslissing genomen, die best wat genuanceerder verwoord had kunnen worden. De “Hoofdredacteur” zet zijn krantje weg als een “suffertje”, dat nergens toe doet en “schopt” de freelancer de tent uit op een ondermaatse manier. Je zult maar zo’n hoofdredacteur hebben! (of zijn?)

Rob van der Hilst, 24 augustus 2011, 23:12

Wat er in het stuk van Dupont nog aan ontbrak was de uitlating ‘het was de straf van God’.
Pffff….

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.