e learning nvj

— donderdag 8 december 2011, 11:43 | 0 reacties, praat mee

BD stopt met anonieme reacties

Medio volgend jaar zal het Brabants Dagblad lezers niet langer toestaan anonieme reacties achter te laten. De hoofdredactie heeft daartoe besloten nu moderatie van reacties te veel tijd kost. Beschuldigingen en beledigingen moeten worden verwijderd omdat ze in strijd zijn met de algemene voorwaarden. Een beheerder van een site kan bovendien, onder omstandigheden, verantwoordelijk zijn voor de reacties die geplaatst zijn. Het Brabants Dagblad wil volgend jaar alleen reacties toestaan van mensen die zich tevoren hebben aangemeld met een account als Facebook. Er zouden naast Facebook ook andere aanmeldingen worden toegestaan, zoals bijvoorbeeld OpenID of Twitter. Onlangs besloot de Leeuwarder Courant nog enkel Facebook-gebruikers te laten reageren. De Gelderlander heeft vandaag een artikel over reaguurders, mensen die enkel bijtend lijken te kunnen reageren. De groep die verantwoordelijk is voor dit type reacties op internet zou volgens mediasocioloog Albert Benschop een "typisch Nederlands fenomeen" zijn. Laatste wijziging: 8 december 2011, 14:37

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.