website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Onrust bij universiteitsmagazine Univers

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op maandag 29 januari 2018, 10:29

Nieuws Univers-hoofdredacteur Francine Bardoel heeft zich ziek gemeld bij haar werkgever Tilburg University nadat een groot deel van de redactie van het universiteitsmagazine aangaf het vertrouwen in haar kwijt te zijn, meldt het Brabants Dagblad.

Oorzaak is hoe Bardoel handelde nadat Univers in november op de website een column plaatste van hoogleraar Harrie Verbon over de #metoo-discussie. De hoogleraar betoogt daarin dat de #metoo-discusssie veel te ver is doorgeschoten. Bardoel nam het voor de vrijheid van de columnist op. Er ontstond binnen de universiteitsgemeenschap veel commotie over de column en de top van Tilburg University distantieerde zich van de inhoud. De hoofdredacteur liet in het tumult dat op de gewraakte column volgde niet de daadkracht en het gezag zien die de redactie van haar verwacht, constateerde de redactieraad van Univers.

“De kwestie-Verbon was beslissend, maar was onderdeel van meer”, zegt voorzitter Wiel Schmetz van de redactieraad. “Vanuit de redactie werd ons duidelijk dat daar al langer problemen waren over Bardoels visie, aansturing en management. Er is op ons advies een gesprek over gevoerd, maar het bleek onoverkomelijk. We hebben aan de werkgever bevestigd dat de situatie onwerkbaar was geworden. De beslissing over hoe het verder moet ligt daar.” Meer bij het Brabants Dagblad

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.