PersVeilig

— dinsdag 25 maart 2014, 11:34

Onrust bij NRC Media

Er is ophef ontstaan bij de ondernemings- en redactieraad van NRC Media nu aandeelhouder Lux Media maandag bekendmaakte een onderzoek te starten naar de verkoopmogelijkheden van NRC Media. De ondernemingsraad (or) is niet ingelicht. De or meldt in een interne mededeling 'met stomheid geslagen' te zijn en kondigt aan 'scrupuleus gebruik te maken van zijn wettelijke positie', zo meldt de Volkskrant. De redactieraad van de kranten heeft voor komende maandag een extra vergadering uitgeschreven. Daarbij zit NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch in een pikante positie, omdat hij ook deel uitmaakt van de directie van NRC Media. Grootaandeelhouder en investeringsmaatschappij heeft het bedrijf maandag in de etalage gezet. De kranten vrezen opnieuw te worden verkocht aan een financiële partij als Apax, die weer gaat saneren om rendement te kunnen maken. Volgens het persbericht van maandag wordt gezocht naar een koper 'die de huidige strategie van de hoofdredactie en de directie van NRC wil onderschrijven en verder wil helpen uitbouwen.' Laatste wijziging: 25 maart 2014, 12:39

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.