data als kans

— woensdag 16 februari 2022, 13:54 | 0 reacties, praat mee

Online magazine Vileine stopt ermee

Vileine-oprichter Hadjar Benmiloud

Het online magazine Vileine houdt na zes jaar op te bestaan. Het feministisch magazine werd in 2016 opgericht met als doel de ondervertegenwoordiging van vrouwen in het media-aanbod te onderzoeken en te duiden. Die missie is volgens oprichter Hadjar Benmiloud inmiddels geslaagd. Het laatste jaar verscheen er al nauwelijks meer nieuwe content op de website. Laatste wijziging: 16 februari 2022, 13:59

“We zijn nu sterk genoeg! De nieuwsgierigheid naar wat er mogelijk is tussen vrouwen, is beantwoord. De potentie van ondervertegenwoordigde kracht aanboren, is bewezen”, schrijft Benmiloud in een lijvige afscheidspost. Ze voegt toe: “Er zijn in 2022 meer dan genoeg vrouwengroepen, binnen en buiten de journalistiek.”

Hoewel Vileine ermee stopt, blijft het archief van de website nog wel online. Een aantal van de trainingen die Vileine in de loop der jaren is gaan aanbieden, wordt overgedragen aan Paladin Agency, een nieuw internationaal bedrijf dat zich richt op leiders van internationale nieuwsredacties. Ook Vileine’s consultancy-activiteiten worden ondergebracht bij Paladin.

Lees hier het interview dat we in 2016 over Vileine hadden met Hadjar Benmiloud.

Bekijk meer van

Vileine Hadjar Benmiloud

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.