— woensdag 6 mei 2015, 13:51 | 0 reacties, praat mee

Onderzoeksprogramma’s onder de loep

Flickr CC BY 2.0 / Mark Morgan

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is met individuele omroepen aan het onderhandelen over het voortbestaan van enkele onderzoeksjournalistieke programma’s. Het gaat om Reporter (KRO/NCRV), Dossier EenVandaag (AVROTROS) en Dit is de Dag Onderzoek (EO). Verwacht wordt dat de drie losse onderzoeksrubrieken opgaan in andere, bestaande programma’s en dat de NPO extra in gaat zetten op Zembla. Dat zou betekenen dat de hiervoor genoemde programma’s komen te vervallen. Ook is het mogelijk dat De Monitor meer uitzendingen gaat maken op de plek van Reporter. Gijs van Beuzekom, netmanager NPO 2, benadrukt in een telefonische reactie dat onderzoeksjournalistiek bij de omroepen niet gaat lijden onder de nieuwe plannen, ongeacht wat de uitkomst van de onderhandelingen is. “Daar maken we ons zéér hard voor. We hebben vorig jaar gezegd dat we onze onderzoeksjournalistieke tak willen versterken. Daarop zijn we enkele experimenten gestart, die we nu evalueren.” Van Beuzekom stelt dat er voor de zomer meer duidelijkheid moet zijn.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.