— donderdag 22 september 2011, 09:20

Onderzoek naar omkoping News Corp

Uitgeverij News Corporation, dat onder vuur ligt vanwege afluisterschandalen in Engeland, wordt ook in Amerika tegen het licht gehouden. Beschuldigingen dat telefoons van slachtoffers van de terreuraanslagen van 11 september zijn gekraakt, hebben tot een formeel onderzoek geleid. Het onderzoek richt zich ook op de vraag of het bedrijf mededingingswetgeving heeft overtreden. Onderzoekers gaan nu echter ook bekijken of News Corporations dochteronderneming News of the World in Amerika steekpenningen heeft betaald voor informatie. Daarmee zou het in overtreding van de Foreign Corrupt Practices Act. De tabloid News of the World werd in juli gesloten, maar het onderzoek gaat door. Volgens docent Anthony Berkow van de New York University School of Law zou gezocht worden naar een patroon - of het betalen van steekpenningen bij de (dochter)onderneming gangbaar was.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.