— dinsdag 21 juli 2009, 10:40

1,3 miljoen euro subsidie voor project MGL

Het Stimuleringsfonds voor de Pers geeft een subsidie van maximaal 1,3 miljoen euro aan Media Groep Limburg (MGL) voor een 3 miljoen euro kostend onderzoeksproject, getiteld Perspectief, zo meldt Dagblad de Limburger. MGL onderzoekt of het mogelijk is meer te doen met de artikelen die een redactie voor de krant, op internet of voor andere toepassingen produceert. Het project moet antwoord geven op de vraag of lezers of adverteerders bereid zijn voor die aanvullende toepassingen te betalen en of het mogelijk is redactie- advertentie- en marketingafdelingen in een team te laten samenwerken. De proef wordt gehouden in de regio Parkstad. Daarnaast heeft het Stimuleringsfonds voor de Pers bekendgemaakt dat er een onderzoek komt naar participerende journalistiek. De Vrije Universiteit Amsterdam en de Hogeschool Windesheim te Zwolle krijgen een subsidie van maximaal 139.000 euro van het fonds. In dit onderzoek staat de wording(sgeschiedenis) centraal van participerende journalistiek, dat wil zeggen van journalistieke praktijken waarin burgers participeren binnen een professioneel journalistiek kader. Meer bij het Stimuleringsfonds voor de Pers

Bekijk meer van

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.