Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 3 mei 2013, 14:08 | 5 reacties, praat mee

Onderzoek naar bestuurscrisis NVJ

Er komt een onderzoek naar de crisis in het bestuur van de NVJ. Daarvoor wordt een commissie van drie tot vijf mensen ingesteld. De commissie doet ook aanbevelingen voor de toekomstige bestuursstructuur van de vereniging. De Verenigingsraad van de NVJ heeft daar vrijdag unaniem toe besloten. De commissie rapporteert aan de Verenigingsraad. De sectievoorzitters van de NVJ bepalen voor 1 juni wie er in de commissie zitting nemen.

Begin maart stapten 4 van de 9 NVJ-bestuursleden op. Tijdens de Verenigingsraad was er zowel zware kritiek op de vertrokken bestuursleden als het overgebleven bestuur.

De vertrokken leden werd verweten zich nadien toch bemoeid te hebben met het conflict door onder meer vertrouwelijke informatie te lekken. Ook werd hen verweten de persoonlijke aanval te hebben geopend op algemeen secretaris van de NVJ, Thomas Bruning.

Het overgebleven bestuur werd verweten te weinig openheid te hebben gegeven over de toedracht van het conflict.

Waarnemend voorzitter Bert de Jong: ‘Uiteindelijk was er geen wederzijds vertrouwen meer tussen voorzitter Hella Liefting en Bruning. Dat kon niet langer zo. Met haar vertrek en de andere leden is die impasse doorbroken.’

De Jong voegde daar aan toe persoonlijk teleurgesteld te zijn in de vertrokken bestuursleden die ‘bagger hebben uitgestort over het bestuur en Bruning.’

De 4 opgestapte leden waren niet aanwezig op de vergadering.

De Verenigingsraad sprak ook unaniem het vertrouwen uit in het zittende bestuur.

Bekijk meer van

NVJ

Praat mee

5 reacties

Paul Disco, 3 mei 2013, 23:11

Bagger, dat lijkt me een zeer inflatoir begrip voor deze, enige, reactie: http://www.villamedia.nl/nieuws/bericht/opgestapte-bestuursleden-nvj-geven-uitleg/

Wat is daar bagger aan? Kan geen enkel argument bedenken. Er staat er geen in dit bericht.

Maar goed, lees ook dat de Verenigingsraad graag openheid wilde. Kregen ze ook, alleen van de verkeerde bron. Dus wel de waarheid, maar niet gevoeglijk. Tsja.

hans berrevoets, 4 mei 2013, 13:35

Ik wens de NVJ een goede toekomst toe en dat de commissie in zicht geeft in: wat ging goed en wat is verbeterbaar….  De vakbond of vakvereniging heeft toch alleen mogelijkheden als er weer samenwerking komt en de energie gaat naar de doelen waarvoor we staan? Hopelijk rolt er een weg uit, dat mensen ook over hun schaduw heen kunnen stappen en de schouders er weer onder kunnen zetten in welke rol dan ook

Pieter Taffijn, 8 mei 2013, 11:30

Het is niet de eerste crisis die de NVJ treft en het zal ongetwijfeld ook niet de laatste zijn. De geschiedenis heeft ons geleerd dat er altijd weer een oplossing komt en dat zal ook deze keer weer zo zijn. Maar dat het bloed, zweet en tranen kost, zal ook deze keer weer niet anders zijn. Ik wens al mijn oud-collega’s de moed en de wijsheid toe om dit proces tot een goed einde te brengen met een toekomstbestendig resultaat.

Anne van der Veen, 8 mei 2013, 18:00

Mijn aanvraag van het buitengewoon lidmaatschap is een paar keer geweigerd door dhr. Bruning.
Ik heb vervolgens getracht een bezwarenprocedure conform het huishoudelijk reglement te voeren.
Daarop heb ik geen reactie gekregen.
Mijn idee is, dat de alg. secretaris een dictatoriale positie binnen de NVJ heeft.

Michael van Os, 8 mei 2013, 21:36

Hey, ik dacht dat Villa Media had verkozen om niet te schrijven over die interne crisis… Het verslag is daarom onvermijdelijk wat eenzijdig.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.