word studentlid

— vrijdag 2 december 2022, 15:38 | 0 reacties, praat mee

Ondernemingsraad NPO wil zeker weten dat Frans Klein niet werkt

Ondernemingsraad NPO wil zeker weten dat Frans Klein niet werkt
© Jan-Willem van Hofwegen

De centrale ondernemingsraad (cor) van de NPO wil van NPO-baas Frederieke Leeflang de garantie krijgen dat directeur Frans Klein niet aan het werk is. Dat heeft voorzitter Fred Kwint van de cor aan het ANP laten weten na berichtgeving van BNR. Laatste wijziging: 2 december 2022, 15:39

Klein trad tijdelijk terug als NPO-directeur na onthullingen in de Volkskrant over een structurele angstcultuur bij het BNNVARA-programma De Wereld Draait Door. Klein was als mediadirecteur van die omroep jarenlang verantwoordelijk voor het programma.

Maar Klein bezocht deze week toch een mediabeurs in Londen, iets wat al langer op zijn agenda stond. “Het hardnekkige gerucht gaat in Hilversum dat hij, naast zijn bezoek aan Londen, nog gewoon op kantoor zit”, laat Kwint weten. “Hij zou gewoon aan het werk zijn. Dat lijkt ons verstandig noch wenselijk en schadelijk voor het imago van de NPO.” Daarom wil de cor op korte termijn opheldering van Leeflang over de geruchten.

Een woordvoerder van de NPO bevestigt vrijdag dat er een brief ontvangen is. “Wij zullen de brief beantwoorden”, laat een woordvoerder weten. Inhoudelijk wil hij niet op de vragen van de ondernemingsraad reageren.

Bekijk meer van

NPO Frans Klein

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.