— donderdag 29 januari 2009, 08:49

Omstreden mediawetsvoorstel Tsjechië

Het Tsjechisch parlement moet binnenkort een wetsvoorstel behandelen dat de media verbiedt om informatie uit telefoontaps van de politie openbaar te maken. Ook wordt het de media verboden om óver telefoontaps te berichten. Overtreders riskeren een celstraf tot vijf jaar en omgerekend 182.000 euro boete. Persorganisatie Reporters sans Frontières (RSF) heeft het wetsvoorstel veroordeeld, omdat het recht op informatie ernstig wordt ondermijnd. "De Europese Unie moet een voortrekkersrol spelen bij hervormingen van mediawetgeving; voorgestelde wetgeving moet inviduele rechten vergroten, niet beperken", aldus de RSF. Tsjechische media hebben bij het parlement hun weerstand tegen de voorgenomen plannen kenbaar gemaakt. Tsjechië is momenteel voorzitter van de Europese Unie. RSF dringt aan op een publieke afwijzing van de voorgestelde maatregelen. RSF

Bekijk meer van

Europa

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.