— donderdag 6 juli 2017, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Europese persbureau’s werken samen aan dataproject

Drie persbureau's, het Franse AFP, het Duitse DPA en het Italiaanse Ansa hebben de European Data News Hub (EDNH) gelanceerd. Dat is een gratis website voor datajournalistiek over de Europese Unie.

De website www.ednh.news is beschikbaar in vijf talen (Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans) en bevat sociale mediabronnen, tekstberichten, infografieken, videobeelden en foto’s. De bedoeling is om “te informeren en debat te stimuleren over onderwerpen uit het dagelijkse leven in Europa”, zoals terrorisme, de brexit, de vluchtelingencrisis of nog de klimaatverandering, aldus AFP.

De nieuwshub krijgt steun van de Europese Commissie, maar werkt volledig onafhankelijk. De Duitse groep Datenfreunde heeft de site in beheer. In de toekomst worden andere specialisten inzake datajournalistiek en Europese persagentschappen uitgenodigd om bijdrages te leveren aan het platform. Meer bij AFP via Yahoo

Bekijk meer van

Europa DPA ANSA AFP

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.