— woensdag 15 januari 2014, 08:42 | 0 reacties, praat mee

‘Omroep West groeit snel online’

Omroep West was in 2013 van alle regionale omroepen volgens eigen zeggen de grootste groeier qua online bereik. 'De website en de app van West waren in 2013 goed voor ruim 28 miljoen bezoeken, een verdubbeling ten opzichte van 2012', meldt de omroep. In totaal werden de website omroepwest.nl en de Omroep West app voor smartphone en tablet 28 miljoen maal geraadpleegd. De omroep noemt het opvallend dat het nieuws van Omroep West steeds meer wordt bekeken op de telefoon of tablet: medio 2013 werd het kantelpunt gehaald en kwam méér dan de helft van het bezoek via de apps binnen. De groei wordt volgens de omroep gerealiseerd omdat het beleid geheel gericht is op het snel en actueel leveren van relevant nieuws. Hoofdredacteur Renzo Veenstra: “Daarnaast blijken de video’s die we plaatsen massaal te worden bekeken: dagelijks worden er gemiddeld 10.000 filmpjes bekeken door onze bezoekers.”

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.