data als kans

— dinsdag 17 juli 2018, 11:54 | 0 reacties, praat mee

Omroep Flevoland past programmering aan na personele en financiële problemen

Allard Berends, hoofdredacteur van Omroep Flevoland - © Omroep Flevoland

De regionale Omroep Flevoland gaat de tv-programmering voor het komende najaar aanpassen. In verband met personele en financiële problemen zal de zomerprogrammering tot uiterlijk het einde van het jaar worden doorgezet, blijkt uit een mail die aan medewerkers is verstuurd, en die in handen van Villamedia is. Laatste wijziging: 17 juli 2018, 14:44

Hoofdredacteur Allard Berends bevestigt desgevraagd de inhoud van die mail. Het is een harde ingreep, “maar het is niet zo dat alles stilvalt”. Concreet betekent het dat er zo’n drie fte per maand minder zullen zijn en dat er gemiddeld zo’n twee items per dag minder geproduceerd worden. En het streven is “zo snel mogelijk” de gewone programmering weer op te pakken.

De ingrepen zijn nodig nadat de omroep met flink wat “bad luck” te maken kreeg, vertelt Berends. “We hebben het afgelopen half jaar veel langdurig zieken gehad, gemiddeld wel vijf à zes per maand. En dat op een organisatie van zo’n zeventig mensen. Reken maar uit: vijf keer een maandsalaris en dat maal zes, dat heeft ons gewoon ruim een ton extra gekost, bovenop wat we hadden begroot.”

Hoewel de regionale omroep in de zomermaanden al minder uitzendt blijft het moeilijk om de gaten in de roosters te vullen. Door het vele ziekteverzuim zijn er nu ook “absurde cycli van roosters”, die mede worden gevuld met de hulp van freelancers. Het is volgens Berends echter niet vol te houden om wekenlang vijf ochtenddiensten achter elkaar te draaien en vervolgens weer een week lang avonddiensten. “Er is niemand die klaagt”, maar omdat hij wil voorkomen dat er nog meer medewerkers omvallen grijpt hij nu in. “De begroting moet op orde blijven, maar ik wil ook dat medewerkers weer normale roosters krijgen.”   

Hoewel Berends het liever niet heeft over de bezuinigen die de regionale omroepen de afgelopen jaren ten deel zijn gevallen stelt hij wel dat “het beleid van de afgelopen jaren leidt tot dit soort dingen. De organisatie is dun geworden”.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.