— vrijdag 5 september 2008, 08:43 | 0 reacties, praat mee

OM in de fout met tapgesprekken

De rechtbank in Den Haag heeft in een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), vastgesteld dat het Openbaar Ministerie (OM) onrechtmatig omgaat met afgeluisterde vertrouwelijke gesprekken tussen verdachten en hun advocaat. Dat meldt de Volkskrant. Het feit dat politiemensen en aanklagers die inhoudelijk betrokken zijn bij onderzoeken dergelijke tapgesprekken beluisteren, zint de rechter niet. Het OM mag uit zo'n gesprek informatie, die valt onder de geheimhoudingsplicht van advocaten, niet in de rechtszaak gebruiken. De opname van het gesprek moet worden vernietigd. De rechtbank meent dat rechercheurs ondanks dat vertrouwelijke informatie kunnen onthouden en zo het onderzoek bepalen. Dat is een te grote inbreuk op het verschoningsrecht, aldus de rechters. Meer bij de Volkskrant.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.