banner festival 23

— dinsdag 16 december 2014, 06:45 | 0 reacties, praat mee

Juryrapport Journalist van het Jaar

Wat doe je als het er op aan komt? Als de telefoon gaat dat in Oekraïne een vliegtuig is neergestort midden in een oorlogsgebied waarbij waarschijnlijk heel veel Nederlanders aan boord waren. Een beetje journalist springt dan uit zijn bed en gaat er op af. Dat is verslaggeven puur sang. Het echte werk. Maar ook precair en precies werk. Want zorgvuldigheid is geboden bij een ramp die Nederland in het hart raakt. De Journalist van het Jaar 2014 heeft laten zien hoe je groot nieuws op een menselijke manier verslaat. Laatste wijziging: 16 december 2014, 07:00

Journalistiek is meer dan rennen naar de brandhaard. De Journalist van het Jaar 2014 weet de diepere laag te vinden in de, soms dramatische, nieuwsfeiten. Hij neemt zijn lezer, kijker en volger op social media keer op keer mee in zijn eigen verbazing.

De verwondering over wat mensen elkaar aan kunnen doen, hoe ze elkaar kunnen aanzetten tot het zaaien van haat en verderf.  Maar niet alles is oorlog. De Journalist van het Jaar 2014 heeft ook in vreedzame tijden oog voor detail, voor de schoonheid van het moment.

De Journalist van het Jaar 2014 is een klassieke journalist als het gaat om zijn passie om verhalen te vertellen, om zijn publiek te raken, om indruk te maken. Bovendien kiest hij zijn eigen weg, eist de ruimte op om zijn eigen verhaal te maken.

De Journalist van het Jaar 2014 is een moderne journalist als het gaat om de manier waarop hij hij zijn werk doet en met zijn publiek communiceert. Niet alleen verschijnt zijn werk op papier, met hetzelfde gemak boeit hij televisiekijkers met zijn verslaggeving. En via social media praat hij met zijn publiek. Hij laat hen de achterkant van het nieuws zien en zij delen met hem hun kijk op het nieuws en voorzien hem van waardevolle tips en informatie.

De Journalist van het Jaar 2014 is daarom Olaf Koens, freelance correspondent in Rusland voor RTL Nieuws en de Volkskrant.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.