Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 4 mei 2012, 09:36

OCN trekt kort geding in

Voorganger GertJan Agtereek en de kerkelijke organisatie Outreach Center Nederland (OCN) bereiden een nieuw kort geding voor tegen journalist Silvan Schoonhoven en Nieuw Amsterdam, uitgever van een kritisch boek over Agtereek. "We zijn er van uit gegaan dat het boek pas op 8 mei op de markt zou komen. Het kort geding was gepland op 7 mei. De uitgeverij heeft niet willen wachten: ineens lag het boek eind vorige week in de winkels. Een nieuwe situatie, vandaar dat wij nu werken aan een nieuwe dagvaarding", aldus advocaat Max den Olden van OCN. Ook dient OCN een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek, 'over de inhoud van het boek en de methodieken die Schoonhoven gebruikt'. Volgens OCN bevat het boek meerdere onjuistheden. Meer bij Leidsch Dagblad

Bekijk meer van

Raad voor de Journalistiek

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.