onderzoek covid en journalistiek

— maandag 7 februari 2011, 09:33 | 0 reacties, praat mee

‘NVJ negeert regionale omroep’

Leo Hauben, hoofdredacteur van de Limburge omroep L1, windt zich op over het standpunt van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) dat Nederland 3 niet moet worden opgeofferd voor de regionale omroep. De NVJ stuurde verantwoordelijke minister Van Bijsterveldt eind januari een zogeheten mediabrief, met adviezen en standpunten met betrekking tot het mediabeleid. Het opheffen van Nederland 3 ten faveure van de regionale omroep zou volgens de NVJ niet helpen. "Een dergelijk plan is niet door de regionale omroepen in te vullen", oordeelde de NVJ. "Het is altijd hetzelfde liedje met de NVJ. Het zit in de genen van de bond om het op te nemen voor 'Hilversum'", aldus Hauben op zijn hoofdredactionele weblog. De NVJ roept de regering op wel meer te investeren in de regio. "Het idee om Nederland 3 om te bouwen tot een ander soort zender, met een grote rol voor de regionale omroepen, is juist een voorbeeld van zo'n investering. Maar dat wil de NVJ dus niet", stelt Hauben. De beroepsvereniging schreef meer te zien in een 'vensterplan', waarbij regionale omroepen in de vooravond op nationale tv zendtijd krijgen voor regionale onderwerpen.

Bekijk meer van

NVJ

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.