— vrijdag 21 november 2008, 13:00 | 1 reactie, praat mee

CDA wil regionale omroepen steunen

De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil de diverse regionale omroepen steunen met 15 miljoen euro. Dat heeft de fractie laten weten via een initiatiefnota met de titel Stemmen uit de Regio, die mediawoordvoerder Joop Atsma aan Kamervoorzitter Gerdi Verbeet aanbood. Atsma neemt met de nota een voorschot op het debat over de mediabegroting dat maandag op de agenda staat. In de initiatiefnota worden 12 aanbevelingen gedaan ter versterking van de positie van de regionale publieke omroep. Zo zou onder meer de samenwerking met de landelijke omroep geïntensiveerd moeten worden en zijn investeringen op het gebied van internet/nieuwe media ook voor de regionale omroep noodzakelijk. De fractie stelt voor bij het Rijk incidenteel 3 miljoen euro vrij te maken en structureel 6 miljoen. Ook de provincies moeten in de optiek van Atsma structureel 6 miljoen vrijmaken. Meer bij ROOS

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Robin, 22 november 2008, 18:05

Welja, welja, stop maar weer miljoenen gemeenschapsgeld in de regionale omroepen. Ik las zojuist dat de gemeente Amsterdam dat met AT5 ook gewoon even doet. Ik ben er tegen en alleen al omdat het oneerlijke concurrentie is met bijvoorbeeld stadskranten/huis-aan-huisbladen die soms veel beter en actueler nieuws brengen, maar wel hun hand moeten ophouden bij adverteerders, om zo hun bestaanrecht veilig te stellen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.