— woensdag 23 juli 2014, 14:59

NUV nog niet klaar met Tom Kabinet

Het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) legt zich niet neer bij de recente uitspraak dat een elektronische editie van een boek gewoon doorverkocht mag worden. In een zaak tegen Tom Kabinet, een site waar e-boeken doorverkocht kunnen worden, oordeelde de rechter dat het juridische onderscheid tussen een papieren en elektronische editie van een boek nog onduidelijk is. Het NUV zegt dat het niet twijfelt aan goede bedoelingen van Tom Kabinet (een verkoper moet zijn eigen editie verplicht wissen en het bedrijf voegt een watermerk aan het bestand toe) maar zegt dat er geen garanties zijn. Aangeboden boeken kunnen gestolen zijn, aldus NUV-directeur Geert Noorman tegenover Boekblad. Ook is er geen garantie dat de verkopende partij de eigen kopie ook echt verwijdert. Het NUV bereidt daarom verdere stappen tegen Tom Kabinet voor, maar zegt open te staan voor dialoog met de veilingsite.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.