— maandag 30 augustus 2021, 09:54 | 0 reacties, praat mee

NU.nl maakt begin met registratie voor premium-artikelen

ANP

Nieuwssite NU.nl maakt sommige artikelen alleen toegankelijk voor mensen die een profiel aanmaken. Stukken rondom de Grand Prix van België van dit weekend waren alleen voor geregistreerde lezers toegankelijk.

Deze stukken zijn na registratie gewoon gratis te lezen, maar kosten extra tijd en geld om te produceren, stelt de redactie. “Die kosten verdienen we terug met advertenties. Door in te loggen op NU.nl zorg je ervoor dat we die advertenties voor een hogere prijs kunnen verkopen.”

De persoonlijke interesses worden volgens NU.nl verder niet gedeeld of verkocht aan andere bedrijven, maar dienen om een scherper advertentieprofiel te kunnen aanmaken van lezers. Ook zegt NU.nl dan nieuws voorrang te kunnen geven waar een gebruiker in geïnteresseerd zegt te zijn. Verder wordt gewerkt aan meer ruimte voor regionaal nieuws.

Een profiel geeft verder toegang tot het reactiesysteem NUjij en ‘verdiepende artikelen’ uit de Volkskrant, Trouw en AD. Op een later moment krijgen geregistreerde gebruikers nieuws uit de stad waar ze wonen.

Bekijk meer van

NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.