basis naar compleet

— dinsdag 17 augustus 2021, 10:39 | 0 reacties, praat mee

NU.nl gestopt met corona liveblog

© Sander Koning | ANP

Nieuwssite NU.nl heeft gisteren, na anderhalf jaar, het coronaliveblog gesloten. ‘En dat is best een mijlpaal voor ons’, laat de redactie in een laatste bijdrage weten. Laatste wijziging: 17 augustus 2021, 10:52

NU.nl hield sinds februari 2020, net als veel andere nieuwssites, een liveblog bij over de opeenvolgende ontwikkelingen rond de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.

‘Toen NU.nl in februari een liveblog begon (…) hadden we nooit kunnen verwachten dat het ruim anderhalf jaar open zou blijven’, schrijft de redactie. De berichten werden in die tijd zo’n 235 miljoen keer bekeken. ‘Daar worden wij even stil van.’

NU.nl stopt met de dienst omdat ‘de nieuwsstroom rond het coronavirus van minder verschillende kanten’ komt, en ‘kleiner is dan voorheen’.

Andere grote nieuwssites, zoals NOS, de Volkskrant en RTL Nieuws, bieden nog wel dagelijks een liveblog over corona aan. NU.nl blijft het belangrijkste nieuws over corona brengen via de reguliere nieuwsstroom, maar sluit niet uit dat de liveblog vorm terugkomt, als de nieuwsstroom daarom vraagt.

Bekijk meer van

NU.nl liveblog corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.