Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 12 augustus 2020, 09:44 | 0 reacties, praat mee

Nu via YouTube: De mediawereld volgens Jeff Jarvis

Jeff Jarvis.

Altijd al eens journalistiek willen studeren in New York en college willen krijgen van media-professor Jeff Jarvis? Dankzij corona hoef je daarvoor niet meer te reizen. Jarvis is begonnen zijn colleges online te zetten. De uitvinding van de drukpers, de start van de allerlaatste website en alles daar tussenin komt voorbij.

Inmiddels heeft Jarvis op zijn eigen YouTube-kanaal vier hoorcolleges opgenomen die hij normaal geeft aan de Newmark Journalism School. Ook interviewt hij Lewis Raven Wallace, auteur van het boek ‘The View from Somewhere, Undoing the Myth of Journalistic Objectivity’. Wallace was radioverslaggever bij de publieke omroep en werd ontslagen nadat hij in een blog de objectiviteit van zijn werk ter discussie stelde.

Naast de geschiedenis van de journalistiek behandelt Jarvis tot nu toe ook de verdienmodellen en rollen en doelen van de journalistiek. Later in het jaar wil hij ook de discussies met studenten via YouTube aanbieden.


 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.