NVJ compleet lid

— woensdag 12 augustus 2020, 09:44 | 0 reacties, praat mee

Nu via YouTube: De mediawereld volgens Jeff Jarvis

Nu via YouTube: De mediawereld volgens Jeff Jarvis
Jeff Jarvis.

Altijd al eens journalistiek willen studeren in New York en college willen krijgen van media-professor Jeff Jarvis? Dankzij corona hoef je daarvoor niet meer te reizen. Jarvis is begonnen zijn colleges online te zetten. De uitvinding van de drukpers, de start van de allerlaatste website en alles daar tussenin komt voorbij. Laatste wijziging: 12 augustus 2020, 11:10

Inmiddels heeft Jarvis op zijn eigen YouTube-kanaal vier hoorcolleges opgenomen die hij normaal geeft aan de Newmark Journalism School. Ook interviewt hij Lewis Raven Wallace, auteur van het boek ‘The View from Somewhere, Undoing the Myth of Journalistic Objectivity’. Wallace was radioverslaggever bij de publieke omroep en werd ontslagen nadat hij in een blog de objectiviteit van zijn werk ter discussie stelde.

Naast de geschiedenis van de journalistiek behandelt Jarvis tot nu toe ook de verdienmodellen en rollen en doelen van de journalistiek. Later in het jaar wil hij ook de discussies met studenten via YouTube aanbieden.


 

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.