— woensdag 18 april 2018, 08:34 | 0 reacties, praat mee

NTR Caribisch Netwerk gaat samenwerking aan met ABC Online Media

Een toestel van KLM zet de landing in op het Prinses Juliana Vliegveld op Sint-Maarten | Jasper Juinen / ANP

Het zogeheten Caribisch Netwerk, een in 2013 door omroep NTR gelanceerde nieuwsvoorziening voor het Caribisch gebied, gaat samenwerken met online nieuwsplatform ABC Online Media. Bijdragen uit het netwerk (zowel tekst als video) zullen de online uitgaven Bonaire.Nu, Curacaonieuws.Nu en Arubanieuws.Nu verrijken.

Het Caribisch Netwerk is met 15 journalisten op alle zes eilanden van de Nederlandse Antillen actief.  Sylvia de Leon van ABC Online Media is blij dat het kan putten uit technische kennis en faciliteiten van de NTR, naast de geschreven artikelen en audiovisuele producties uit het Caribisch Netwerk.

Mogelijk zullen er in de toekomst co-producties zijn. Frans Jennekens is binnen NTR verantwoordelijk voor het Caribisch Netwerk. Als taakomroep wil de NTR de lokale journalistiek op de Caribische eilanden binnen het Koninkrijk ondersteunen. De samenwerking past wat Jennekens betreft perfect.

“Bovendien wil de NTR graag haar publieke content op zoveel mogelijk platforms verspreiden. De samenwerking kan tot een wederzijdse verdieping van de informatie leiden”, stelt hij.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.