— vrijdag 25 oktober 2013, 09:09

NSA-baas: ingrijpen tegen media

In een interview met de nieuwsblog Armed With Science van het Amerikaanse leger heeft generaal Keith Alexander, die aan het hoofd staat van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA zich beklaagd over de media en klokkenluider Edward Snowden. Alexander vindt het onuitstaanbaar dat de kranten de documenten 'verkopen' en het materiaal verder verspreiden. Hij vindt dat rechtbanken en wetgevers moeten ingrijpen. "We moeten iets verzinnen om het te stoppen. Ik zou niet weten hoe we dat moeten doen. Dat is meer iets voor de rechtbanken en beleidsmakers maar, wat mij betreft, is het verkeerd om dit te laten voortgaan", stelde Alexander. Politiek blog Politico kreeg bij de woordvoerster van Alexander nul op rekest toen het vroeg wat de directeur bedoelde met 'verkopen' van documenten of hoe de oproep tot muilkorven van de media moet worden geduid. Meer bij Politico

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.