— dinsdag 25 augustus 2009, 15:24

NRC wil herziening van uitspraak RvdJ

NRC Handelsblad vraagt om uitleg en herziening van een uitspraak van de Raad voor de Journalistiek. De uitspraak in de zaak tegen onderzoeksjournalist Joep Dohmen zou in strijd zijn met jurisprudentie en de leidraad van de Raad, vindt adjunct-hoofdredacteur Sjoerd de Jong. De raad maakte bezwaar tegen het feit dat Dohmen zonder dat vooraf te melden een bandje heeft laten meelopen tijdens telefonische interviews. De klacht werd op 31 juli gegrond verklaard. De uitspraak heeft NRC verrast, omdat eenzelfde klacht tegen Willem Oltmans (in 1997) ongegrond werd verklaard omdat aannemelijk was gemaakt dat Oltmans zijn opname, net als Dohmen, alleen als geheugensteun gebruikte, en niet ter publicatie of uitzending. De Jong: ‘Dat maakt de uitspraak in onze zaak op zijn minst betwistbaar.’ Lees meer bij De Journalist

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.