— dinsdag 8 januari 2013, 09:39 | 1 reactie, praat mee

NRC werkt aan tolpoort voor site

NRC Handelsblad werkt momenteel aan de invoering van een betaalmuur. Dat heeft hoofdredacteur Peter Vandermeersch gezegd op BNR Nieuwsradio. “Eind maart willen we daar wat verder in staan en het concretiseren." Volgens Vandermeersch is de maatschappelijke opdracht van NRC niet om papier zwart maken, maar om aan kwaliteitsjournalistiek doen. "Of dat nou op papier of op een scherm is: dat doet er eigenlijk niet toe. Hoe overleef je door lezers te blijven overtuigen om te betalen voor journalistiek? Dagblad De Pers heeft bijvoorbeeld aangetoond dat kwaliteitsjournalistiek en gratis niet samengaan." NRC zal vooral inzetten op onderzoeksjournalistiek en eigen thema´s naar voren te brengen.

Volgens de hoofdredacteur van NRC zal het invoeren van betaalmuren bij nieuwssites wereldwijd één van de grote gebeurtenissen in nieuwsland worden. Ook andere kranten zijn bezig met betaalmuren. Maandag werd bekend dat de grotere krantenuitgevers van Noord–Nederland een tolpoort gaan invoeren. Ook bij de Volkskrant wordt een nieuwe site gemaakt. Het idee is om naast de gratis nieuwssite een zogenoemde Plus-omgeving aan te bieden. Voor deze Plus-artikelen - gratis te lezen voor abonnees - kunnen site-bezoekers voor een vast bedrag een dag- of maandpas kopen, waarmee de gehele krant inclusief de archieven zijn te raadplegen.

De websites van het Nederlands Dagblad en het Financieele Dagblad hebben al enige tijd een bijna volledige betaalmuur.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

JJ Heij, 8 januari 2013, 12:00

Ik volg de Brede Maatschappelijke Discussie over de NRC niet op de voet, maar uit wat ik er zo van meekrijg concludeer ik dat de combinatie ‘kwaliteit en betaald’ soms ook best problematisch is :-)

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.