e learning nvj

— vrijdag 9 juli 2021, 11:21 | 1 reactie, praat mee

NRC rust website uit met ‘dark mode’

NRC heeft zijn website de afgelopen week uitgerust met een zogeheten ‘dark mode’. Bij de nieuwe weergavemodus zijn lichte tinten in de vormgeving vervangen voor donkere. Zo is onder andere de witte achtergrond van de webpagina in de donkere weergavemodus zwart. Ook andere kleuren zijn in dark mode deels anders.

De donkere weergave was een van de belangrijkste nog openstaande wensen van bezoekers, stelt chief digital officer Han-Menno Depeweg desgevraagd. De dark mode werd in principe ontwikkeld voor de NRC-app, maar is daarnaast ook in de website doorgevoerd.

Gebruikers die hun computer standaard hebben ingesteld op de donkere weergave, krijgen bij een bezoek aan NRC.nl de vraag of ze de website in dark mode willen bekijken. De weergavemodus handmatig wijzigen kan ook via het instellingenmenu.

Hoewel een dark mode invoeren op het eerste gezicht lijkt op een simpele kleurwijziging, had het proces volgens Depeweg veel meer om handen. “Je gaat opnieuw kijken naar het hele kleurenpallet. Het lichtroze dat we in de normale weergave gebruiken, valt in de donkere weergave bijvoorbeeld helemaal weg tegen de achtergrond. Met zulke dingen moet je ook rekening houden.”

Bekijk meer van

NRC Han-Menno Depeweg

Praat mee

1 reactie

Christian ten Hoope, 22 juli 2021, 12:28

Vanaf vandaag ondersteunen de iOS- en Android apps van NRC ook dark mode.

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.