banner festival 23

— dinsdag 30 december 2014, 16:03 | 0 reacties, praat mee

NRC baalt van stuk over Benno L.

NRC heeft in een jaarverslag op een rijtje gezet hoe het jaar 2014 eruit zag voor het medium. Zo baalt de hoofdredactie het meest van het feit dat ze de woonplaats van Benno L. bekend hebben gemaakt. Waar NRC het meest trots op is, wordt niet genoemd. Wel zijn ze erg tevreden over onder meer de primeur dat amateurclub Spakenburg in 2011-2012 kampioen werd met behulp van crack V3 en ook de columns van Pieter Steinz over de ziekte ALS staan nog in het geheugen gegrift. Ook laat NRC in het jaarverslag de verdeling van het redactiebudget zien. Zo gaat 2,5% naar de hoofdredactie, 7,5% naar het buitenland en 6,5% naar online (nrc.nl en NRC Q). Ook de verdeling van het medewerkersbudget wordt in percentages getoond. Laatste wijziging: 30 december 2014, 16:45

Onduidelijk is wat het totale redactiebudget en het totale medewerkersbudget in euro’s is. Alle genoemde cijfers zijn aan de vage kant. Zo wordt wel de omzet 2013 genoemd (118 miljoen euro), maar niet die van dit jaar.

De genoemde winst van 4,6 miljoen zal dan ook wel van 2013 zijn, maar de betaalde oplage van 266.000 en 5,2 miljoen bezoekers per maand voor de site wellicht weer van dit jaar.

Overigens rekende Quote eerder voor dat de winst in 2013 wel 9 ton lager was dan in 2012. Vooral vanwege het verlieslatende restaurant. Meer bij NRC (betaald via Blendle)

Bekijk meer van

NRC Media NRC Handelsblad NRC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.