NVJ compleet lid

— woensdag 3 november 2010, 14:53 | 2 reacties, praat mee

‘NRC Media naar Den Haag’

Uitgever NRC Media en de gemeente Den Haag zijn in onderhandeling over een verhuizing van NRC Handelsblad en nrc.next naar het centrum van die stad, dat meldt NRC Media. De partijen hopen dat de gesprekken nog dit jaar af te ronden. Het huurcontract van de huidige locatie langs de A20 bij Rotterdam loopt in 2012 af. In juli zei hoofdredacteur Peter Vandermeersch nog dat NRC Handelsblad zou moeten moeten verhuizen naar Amsterdam, nu is de keuze gevallen op Den Haag. NRC Media wil over ongeveer een jaar een plek als huurder in het bekende witte gebouw van de Amerikaanse toparchitect Richard Meier op de kruising Spui – Kalvermarkt - Grote Marktstraat. De redacties en de uitgeverij zouden zich dan vestigen op twee verdiepingen van het deel van het gebouw waar ook de Openbare Bibliotheek zit. Op de begane grond staat een NRC Grand Café gepland, op de eerste verdieping een debatruimte van de bibliotheek en NRC gezamenlijk. De Ondernemingsraad moet nog advies uitbrengen over het voorgenomen besluit. De NRC-directie heeft vandaag de adviesaanvraag ingediend. Overigens is wethouder Henk Kool een stuk stelliger over de verhuizing van NRC Media naar Den Haag. Dat heeft hij TV West laten weten. Laatste wijziging: 4 november 2010, 07:56

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Chris de Boer, 4 november 2010, 12:29

Den Haag….. Tja, waarom niet?

Olivier, 4 november 2010, 13:18

Die Vandermeersch gaat van goed naar beter. Wellicht niet helemaal eerlijk want misschien was dit al gepland. Maar ik vind het een prima idee. Als ik er werkte, zou ik dolblij te zijn verlost van die treurige bunker langs de A20. De beoogde locatie is natuurlijk geweldig.Gevoelsmatig vind ik zelfs Den Haag beter bij NRC passen als 020.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.