— dinsdag 13 november 2012, 09:40

NPO: drama en documentaire behouden

UPDATE Het einde van het Mediafonds, is niet het einde van drama en documentaire. Die toezegging deed bestuurslid van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) Shula Rijxman maandag in een speciale bijeenkomst met vertegenwoordigers van de drama en documentaire-sector. Maar directeur Hans Maarten van den Brink van het Mediafonds is kritisch over de toezeggingen van de NPO. ‘Het lijkt op een fantastische spin, zo vlak voor de opening van het IDFA. Ineens horen drama en documentaires tot de “topprioriteiten” van de publieke omroep. Maar toen er vorige jaar 200 miljoen moest worden bezuinigd was daar geen sprake van. Het lijkt of er krokodillentranen worden gehuild en er een symbolisch gebaar wordt gemaakt. We moeten maar afwachten wat er na 2017 gebeurd.’ Laatste wijziging: 13 november 2012, 13:07

Recent trokken eindredacteuren documentaire en drama bij de Publieke Omroep (PO) aan de bel dat mogelijk meer dan de helft van de drama- en documentaireproducties bij de PO verdwijnen als gevolg van het regeerakkoord. Er moet 100 miljoen euro bezuinigd worden, deze bezuiniging komt bovenop de 200 miljoen euro bezuinigingen door het vorige kabinet. Een van de slachtoffers is het mediafonds, de organisatie die subsidies verstrekt voor producties van de publieke landelijke en regionale omroep. Om het Mediafonds te redden is inmiddels een petitie gestart.

De Publieke Omroep liet al weten dat de sector niet helemaal ongeschonden uit de strijd komt. “Er moeten moeilijke keuzes gemaakt worden, maar ook vanuit het eigen programmabudget willen we zoveel mogelijk voor deze genres blijven staan”, aldus Rijxman.

Bekijk meer van

NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.