mgm nvj maart

— woensdag 6 juni 2018, 09:27 | 0 reacties, praat mee

NPO-voorstel schuift met tijdstippen en programma’s

NPO-voorstel schuift met tijdstippen en programma’s
NPO

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) overweegt forse wijzigingen door te voeren, blijkt uit een 'kladversie' van de plannen waar NRC de hand op heeft gelegd. Sommige programma's wisselen daarbij van zender en tijdstip en de zenders zouden frisser moeten ogen en bovendien minder op BN'ers moeten leunen. Er zou extra geld gaan naar series en documentaires. Laatste wijziging: 7 juni 2018, 10:08

NRC spreekt rond de plannen van ‘een grote schoonmaak’. Sommige elementen waren al eerder uitgelekt: de mogelijke verhuizing van actualiteitenrubriek EenVandaag naar NPO2 bijvoorbeeld. Daarover zijn inmiddels Kamervragen gesteld.

Journalistieke programma’s zouden volgens de voorstellen meer onderscheidend worden: nu zijn die volgens de NPO te eenvormig en traditioneel zijn en te veel gericht op de Randstad en Den Haag. Onderzoekjournalistiek zou moeten clusteren tot maximaal twee onderzoeksjournalistieke programma’s in de nieuwe programmering.

Andere plannen zijn een vroeger tijdstip voor de talkshow van Eva Jinek om werkenden tegemoet te komen en een frisser imago voor NPO2. voorstellen zou ‘optimistischer’ moeten worden. Er zou meer geld worden vrijgemaakt voor series - soms in samenwerking met onze zuiderburen.

Fractieleden van CDA, ChristenUnie, D66 en GroenLinks vinden daarnaast dat de Ombudsman van de NPO een bredere rol moet krijgen: die zou niet alleen journalistiek programma’s moeten wegen, maar álle programma’s binnen de publieke omroep.

Aanleiding is de recente ophef over een BNNVARA-programma rond tienermoeders, waarbij deelnemers onvoldende begeleid of gesteund zouden zijn.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.