de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— woensdag 6 juni 2018, 09:27 | 0 reacties, praat mee

NPO-voorstel schuift met tijdstippen en programma’s

NPO

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) overweegt forse wijzigingen door te voeren, blijkt uit een 'kladversie' van de plannen waar NRC de hand op heeft gelegd. Sommige programma's wisselen daarbij van zender en tijdstip en de zenders zouden frisser moeten ogen en bovendien minder op BN'ers moeten leunen. Er zou extra geld gaan naar series en documentaires.

NRC spreekt rond de plannen van ‘een grote schoonmaak’. Sommige elementen waren al eerder uitgelekt: de mogelijke verhuizing van actualiteitenrubriek EenVandaag naar NPO2 bijvoorbeeld. Daarover zijn inmiddels Kamervragen gesteld.

Journalistieke programma’s zouden volgens de voorstellen meer onderscheidend worden: nu zijn die volgens de NPO te eenvormig en traditioneel zijn en te veel gericht op de Randstad en Den Haag. Onderzoekjournalistiek zou moeten clusteren tot maximaal twee onderzoeksjournalistieke programma’s in de nieuwe programmering.

Andere plannen zijn een vroeger tijdstip voor de talkshow van Eva Jinek om werkenden tegemoet te komen en een frisser imago voor NPO2. voorstellen zou ‘optimistischer’ moeten worden. Er zou meer geld worden vrijgemaakt voor series - soms in samenwerking met onze zuiderburen.

Fractieleden van CDA, ChristenUnie, D66 en GroenLinks vinden daarnaast dat de Ombudsman van de NPO een bredere rol moet krijgen: die zou niet alleen journalistiek programma’s moeten wegen, maar álle programma’s binnen de publieke omroep.

Aanleiding is de recente ophef over een BNNVARA-programma rond tienermoeders, waarbij deelnemers onvoldende begeleid of gesteund zouden zijn.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.