data als kans

— dinsdag 8 november 2016, 07:09 | 0 reacties, praat mee

NPO maakt nieuwe radioprogrammering bekend

Dj Angelique Houtveen tijdens de bekendmaking van de nieuwe programmering van NPO 3FM. - © Bas Czerwinski / Kippa

Zendermanager Basyl de Groot heeft maandag de nieuwe programmering en koers van NPO 3FM bekendgemaakt tijdens een persconferentie in de A'DAM Toren in Amsterdam. Zoals het AD al meldde is Domien Verschuuren de opvolger van Giel Beelen en zal hij de nieuwe ochtendshow 'Jouw Ochtendshow' presenteren. Laatste wijziging: 8 november 2016, 10:54

Beelen maakte vorige maand bekend te stoppen met zijn ochtendshow op de zender. Hij verdwijnt niet van NPO 3FM. Op vrijdag, zaterdag en zondag presenteert Beelen tussen 19.00 en 22.00 uur het programma Live On Stage (VARA). De Groot wil met 3FM meer gaan inzetten op nieuw muzikaal talent, onder meer met het programma van Giel Beelen. “We gaan ze ondersteunen op de radio, maar ook daarbuiten.”

Over de vernieuwde programmering zegt De Groot: “Deze club staat voor het nieuwe 3FM: jong, avontuurlijk, authentiek en open-minded.” De zender wil meer in gaan zetten op nieuwe muziek, maar blijft de verjonging van het station doorzetten via podcasts, vlogs en sociale media.

In de nieuwe programmering is dan ook ruimte voor nieuw radiotalent. Onder anderen Youtuber Kaj van der Ree is nieuw. “We gaan voor nieuwe ervaringen. Hij komt van YouTube en brengt die content naar de radio. Hij gaat radiomaken zoals radio nooit gemaakt is.”

Angelique Houtveen (voorheen FunX en NPO Radio 6) komt ook de programmering versterken. Timur Perlin, die in september liet weten te stoppen met radiomaken, wordt vervangen door Mark van der Molen. Van der Molen maakte eerder een programma in de nacht. Samen met Rámon Verkoeijen gaat hij het tijdslot van 12.00 tot 14.00 uur opvullen.

Sander Hoogendoorn en Wijnand Speelman verhuizen van het weekend naar de dagprogrammering, die vanaf maandag 14 november ingaat. Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra en Frank van der Lende blijven op hun vaste plek op de dag. Meer bij NU.nl

 

Bekijk meer van

NPO 3FM Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.