— woensdag 29 oktober 2014, 16:41

NOTW-journalist ontkent betalen bewaker

Een voormalig journalist van de Britse tabloid News of the World ontkent dat hij een gevangenisbewaarder betaald heeft voor informatie over de voor moord veroordeelde Jon Venables. Dat schrijft The Guardian. De verslaggever, wiens naam volgens de krant niet genoemd mag worden, staat samen met Daily Star Sunday-journalist Tom Savage terecht voor omkoping. Zowel Savage en de journalist als gevangenisbewaarder Scott Chapman ontkennen dat die laatste 40.000 pond ontvangen zou hebben voor informatie over Venables, die in 1993 mede-verantwoordelijk was voor de dood van de tweejarige peuter James Bulger. News of the World publiceerde in 2010 artikelen waarin gerept werd over Venables ‘luxueze’ cel en het feit dat de moordenaar in de gevangenis bordspellen en een personal trainer tot zijn beschikking had. Eerder dat jaar werd Venables veroordeeld voor het downloaden en verspreiden van ‘onbehoorlijke afbeeldingen’ van kinderen.

Bekijk meer van

News of the World

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.