— donderdag 8 januari 2015, 09:00 | 0 reacties, praat mee

NOS: ‘schokkende beeld moet soms’

De NOS heeft een korte verklaring uitgegeven waarom het woensdag in eerste instantie een ongecensureerde video van de executie van een al gewonde agent heeft uitgezonden. De agent werd door de mannen die de aanslag op weekblad Charlie Hebdo uitvoerden neergeschoten. Daarna wordt hij met een schot in het hoofd gedood. De video, gefilmd op een mobieltje, kwam woensdag in het journaal langs. De NOS zegt dat het niet de tijd is om beelden of gebeurtenissen te verbergen. "Principieel zien we het als onze taak om te brengen wat er in de wereld gebeurt, ook als dat schokkend is. Dat betekent niet dat we op elk detail willen en zullen inzoomen", aldus de verklaring. 'Maatvoering' en 'relevantie' zijn daarbij maatgevend, stelt de NOS. De presentator heeft voorafgaand aan het fragment voor de schokkende inhoud gewaarschuwd, aldus de hoofdredactie. In latere edities van het journaal werd de video nog wel vertoond, maar was draaide het beeld naar zwart op het moment waarop het schot valt. De audio liep wel door.

Bekijk meer van

NOS Charlie Hebdo

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.