— maandag 19 september 2022, 12:44 | 0 reacties, praat mee

Nominaties voor Dutch Podcast Awards 2022 zijn geopend

© BNR Nieuwsradio

Vanaf vandaag, maandag 19 september, zijn de stembussen weer geopend in de jaarlijkse zoektocht van BNR Nieuwsradio naar de beste podcasts van Nederland. Laatste wijziging: 19 september 2022, 12:58

In totaal worden er prijzen in 13 verschillende categorieën uitgereikt. Podcasts kunnen genomineerd worden in de categorieën Nieuws & Politiek - Meningen & Maatschappij - Wetenschap & Educatie - Technologie & Games - True Crime - Media, Cultuur & Entertainment - Lifestyle - Business - Sport - Brandstory - Sound Design - Artwork - Langlopende podcast (vanaf 200 afleveringen). Daarnaast is er natuurlijk weer de Beste Podcast van Nederland, een award die vorig jaar ging naar de Deventer Mediazaak.

Luisteraars en makers kunnen de podcasts nomineren via de website podcastawards.nl. De verkiezingen bestaan uit twee onderdelen. Vanaf vandaag kunnen luisteraars en makers maximaal drie podcasts nomineren. De podcasts met de meeste stemmen krijgen een nominatie en dingen in hun eigen categorie mee naar de prijs. Per categorie is er plaats voor vijf podcats. Vanaf woensdag 12 oktober kan er door het publiek drie weken lang gestemd worden op de genomineerde podcasts. Deze score telt voor tachtig procent van het eindresultaat. De andere twintig procent wordt bepaald en gewogen door een onafhankelijke vakjury. De jury bestaat dit jaar - onder meer - uit Mischa Blok, Bart Jan Cune, Simone Wijnands, Elger van der Wel, Koos Tervoren en andere mediamakers uit het vak.

Op maandag 14 november worden de prijzen uitgereikt in het Instituut voor Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. De presentatie van dit gala is in handen van Thomas van Groningen. Hoewel de awards georganiseerd wordt door BNR Nieuwsradio, beklemt het radiostation dat de vakjury volledig onafhankelijk is en BNR ‘op geen enkele manier’ invloed uitoefent op de jury. Vorig jaar werden er ruim 80.000 stemmen uitgebracht bij de podcastverkiezingen, een stuk meer dan het jaar daarvoor.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.