— dinsdag 21 april 2015, 10:20 | 0 reacties, praat mee

Nominaties lokale omroep 2015 bekend

De nominaties voor De Lokale Omroep van het Jaar 2015 zijn vandaag bekend gemaakt. De 93 deelnemende omroepen aan De Lokale Omroep Awards 2015 deden ook automatisch mee in de strijd om de titel 'De Lokale Omroep van het Jaar 2015'. Uit de 93 deelnemers zijn 7 lokale omroepen genomineerd: Studio 040 (Eindhoven), TV Enschede FM (Enschede), OOG (Groningen), Omroep Reindonk (Horst aan de Maas), MFM/Dtv (Oss), OPEN Rotterdam (Rotterdam) en Omroep Venlo (Venlo). Samen met WOS Media (De Lokale Omroep van het Jaar 2014) behoren deze 7 nominaties tot de beste 8 lokale omroepen van Nederland. Bij de selectie voor de genomineerden is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op meerdere platforms, kwaliteit en continuïteit van het journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering, lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën en vernieuwende programmaformats.

Bij de selectie voor de genomineerden is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op meerdere platforms, kwaliteit en continuïteit van het journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering, lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën en vernieuwende programmaformats.

Op woensdag 13 mei moeten de genomineerde omroepen zich binnen 15 minuten presenteren aan de jury, zodat deze een indruk krijgt van wat de omroep doet. Op vrijdag 5 juni wordt de Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum, als afsluiting van de Week van De Lokale Omroep.

De jury bestaat uit Toine van Peperstraten (FOX Sports en VARA Radio), Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Jan Westerhof (directeur Audio NPO) en Aart den Haan (directeur WOS Media). Meer bij OLON

Bekijk meer van

OLON

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.