— dinsdag 22 maart 2011, 13:18 | 5 reacties, praat mee

NL Unlimited failliet; doorstart gepland

Uitgeverij NL Unlimited, dat zes stadsmagazines uitgeeft en een uitgaansagenda beheert, is op 15 maart door de rechtbank Amsterdam failliet verklaard. Alle uitgaven (NL10, NL20, NL30, NL40, NL50 en NL70 en NLagenda) vallen binnen het faillissement. De uitgeverij werkt aan een doorstart, meldt algemeen directeur Marco Vroedsteijn. Onderhandelingen met curator over de doorstart lopen al. Het faillissement is daarbij in zekere zin een noodzakelijke formaliteit, stelt Vroedsteijn. De uitgeverij heeft het faillissement zelf aangevraagd. "Iedereen werkt hier gewoon door en de bladen zijn ook gewoon verschenen", aldus Vroedsteijn. Over eventuele personele effecten kon hij niets zeggen. Vroedsteijn wijt de problemen aan een organisatorische erfenis die NL Unlimited meetorst uit het PCM-tijdperk. NL Unlimited werd in 2008 door uitgever Boomerang overgenomen. "In de PCM-tijd kon het allemaal niet op en ging veel geld naar bijzaken." De economische crisis heeft de situatie verergerd. Vroedsteijn: "We moeten nu toe naar een normaal bedrijf dat rendeert." Laatste wijziging: 23 maart 2011, 10:22

Bekijk meer van

PCM

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

5 reacties

Paul Disco, 22 maart 2011, 18:32

Hmm, zonder PCM waren die bladen er helemaal niet geweest. Zou je ook kunnen zeggen. Volgens mij heeft PCM niemand gedwongen om NL Unlimited over te nemen.

Het artikel leest alsof het faillissement spel voor de tribune is, maar ik vermoed dat dat voor personeel en crediteuren niet zo is. Tikkie makkelijk om het faillissement aan PCM toe te schrijven. Had dan betere overnamecondities bedongen als er zoveel geld naar bijzaken ging. Het is trouwens 2011; er zijn 3 volle jaren verstreken sinds de overname.

Sidney Vollmer, 23 maart 2011, 12:05

Ik ben een van de columnisten voor NL unlimited (NL30) en vind de gang van zaken absurd.

Ik begrijp nu ook veel beter waarom ik na 7 weken (!) nog steeds mijn factuur niet betaald heb gekregen. Naar mijn zuurverdiende centen kan ik fluiten. En straks mag ik vast weer op komen draven. Maar dan voor gratis. Geen zin in.

Voor een nieuwe columnistenpositie houd ik me dus warm aanbevolen. Ik schrijf nauwelijks met typefouten en ruik ook nog eens heel lekker.

Holla!

Nathalie, 24 maart 2011, 16:49

Het zou echt jammer zijn als deze bladen verwijnen. Ik lees NL10 altijd met veel plezier en haal er echt leuke tips uit. Het blad zou eigenlijk ook wel wat sponsorgeld vd gemeentes of VVV mogen krijgen.

Jelko de Ruijter, 25 maart 2011, 08:45

@Nathalie: Zoals jij ongetwijfeld ook weet vindt de gemeente Rotterdam het nog steeds nodig financiële ondersteuning te bieden aan haar eigen cultuurpropaganda magazine R’Uit, wat op zich qua vormgeving een uitstekend blad is maar inhoudelijk natuurlijk stinkt omdat het geen ’ onafhankelijke journalistiek’ betreft. Overigens vind ik NL10 ook niet uitblinken in snedige journalistieke cultuurobservaties, maar dat zal vast een cents kwestie zijn zoals nu ook blijkt.
Laat het bedrijfsleven en de Rotterdamse overheid de koppen eens bij elkaar steken om gezamelijk een echt stevig en kritisch cultuurplatform te bouwen in de stad! Want een stad die zichzelf serieus pleegt te nemen -dat zegt 010 toch altijd- stimuleert onafhankelijke pers en positieve kritiek op cultuur en beleid.

Aafke Romeijn, 23 juli 2012, 21:37

“Iedereen werkt hier gewoon door”: hilarisch, als het niet zo triest was. Iedereen is er net voor het faillissement uitgeknikkerd, op één of twee stagiaires na. Dit faillissement is alleen bedoeld om de talloze geschillen met freelancers die al zes (!) maanden niet zijn uitbetaald uit de weg te gaan, meer niet.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.