banner festival 23

— donderdag 10 mei 2012, 15:13

Nipkowschijven 2012 uitgereikt

Laatste wijziging: 10 mei 2012, 17:14

De stichting Nipkowschijf heeft prijswinnaars bekendgemaakt: het beste televisieprogramma, dat wordt beloond met de Zilveren Nipkowschijf, is de VPRO-reisserie O’Hanlons Helden. De jury roemt presentator Redmond O’Hanlon. “Geen betere en geestiger reisleider dan deze excentrieke en belezen Engelsman. De ontdekte wereld is helemaal niet zo ontdekt, zo blijkt uit deze bijzondere reeks.” Het kinderprogramma Taarten van Abel (evenens VPRO) is bezig met het tiende seizoen en ontving de oeuvreprijs Ere Zilveren Nipkowschijf. Presentator Siemon de Jong gaat op unieke wijze met kinderen om. “Je ziet de kinderen groeien voor de camera door het vertrouwen dat De Jong hun schenkt”, aldus de jury. De Zilveren Reissmicrofoon gaat naar Giel Beelen voor zijn vernieuwende rol op de Nederlandse radio. Eervollle vermeldingen waren er voor het muziekprogramma De Zwarte Lijst (Radio 6) en de BNN-dramaserie Van God Los.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.