banner festival 23

— donderdag 22 maart 2018, 11:13 | 0 reacties, praat mee

Nieuwsredacties De Persgroep en Medialaan smelten samen

© De Persgroep

De nieuwsredacties van de Belgische mediabedrijven Medialaan en De Persgroep gaan samen optrekken.Daarbij worden redacties op termijn onder één dak samengebracht in News City. Vermoedelijk komt het nieuwe kantoor in Antwerpen. Laatste wijziging: 22 maart 2018, 11:29

Volgens de initiatiefnemers wordt een ‘‘prachtig journalistiek huis” gebouwd dat als referentie dient voor nieuws in Vlaanderen. De oprichting van News City is volgens de bedrijven ‘‘een volgende stap” in de samensmelting tussen De Persgroep en Medialaan tot één mediabedrijf.

Het nieuwe mediabedrijf is actief in televisie, publishing, radio en telefoon. Daarin zullen alle nieuwsredacties (Het Laatste Nieuws, HLN.be, De Morgen, HUMO, Dag Allemaal en VTM Nieuws) samenwerken in News City.

News City wordt geleid door een driekoppige nieuwsdirectie: directeur Nieuws Paul Daenen, directeur Nieuws Kris Hoflack en managing editor Nieuws Kurt Minnen. Iedere redactie werkt daarnaast onafhankelijk en wordt aangestuurd door een aparte hoofdredacteur.

In Nederland is momenteel niet een soortgelijke stap in de maak. Een woordvoerder benadrukt dat Persgroep België niet te vergelijken is met Nederland. Dat komt vooral door de sterke positie op het gebied van televisie met VTM in België.

“Een samensmelting van Nederlandse redacties is op dit moment ook niet aan de orde. Maar zeg nooit nooit. Wat we nu al wel doen, is soms gebruikmaken van elkaars content”, verduidelijkt hij. Meer bij De Persgroep / De Morgen / De Tijd / ANP via NU.nl

Bekijk meer van

Medialaan

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.