Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 8 november 2013, 09:17

Nieuwsfotograaf Paul Stolk overleden

In zijn woonplaats Rotterdam is nieuwsfotograaf Paul Stolk op 67-jarige leeftijd overleden. Stolk, die ruim 18 jaar voor het ANP fotografeerde, was al enige tijd ernstig ziek. De fotograaf werd twee keer gelauwerd met de Zilveren Camera (onder meer voor een iconische foto van een agent te paard tijdens de troonwisseling van Beatrix in 1980) en werd in 1985 als eerste tot Fotojournalist van het Jaar verkozen. Zijn bekendste foto maakte hij tijdens de reconstructie van de moord op Gerrit Jan Heijn, waarbij hij moordenaar Ferdi E. fotografeerde terwijl die emotieloos een shaggie rolde. De foto kwam zonder traditioneel balkje over de ogen in de media en kwam op een moment dat E. officieel nog als verdachte gold. Meer bij NOS

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.