— donderdag 1 juli 2010, 12:39 | 1 reactie, praat mee

Nieuwe publieke omroep: NTR

De naam van de nieuwe omroep van NPS, Teleac en RVU is NTR. De omroepen gaan fuseren, omdat zij efficiënter met publiek geld willen omgaan en hun positie in het omroepbestel willen versterken. NTR, een samenstelling van de beginletters van de drie fuserende omroepen, legt zich toe op informatie, educatie en cultuur, aldus het persbericht. Speciale aandacht is er voor jeugdprogramma’s en programma’s waarin de culturele diversiteit van de samenleving tot uiting komt. SchoolTV is een belangrijke pijler van het educatieve aanbod. Ook gaat NTR samen met de NOS vanaf september het nieuwe dagelijkse actualiteitenprogramma Nieuwsuur maken. Alle programma’s van de drie omroepen worden vanaf 1 september onder de nieuwe naam uitgezonden. Het aantal gedwongen ontslagen als gevolg van de fusie komt uit om maximaal zes.

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

1 reactie

Kees Cornelder, 2 juli 2010, 19:20

Gouwe Ouwe: ‘toename van tal is toename van last’.
Dus éven gaan kijken, straks, óf de fusie daadwerkelijk minder organisatiekosten met zich meebrengt dan die van de drie organisaties bij elkaar opgeteld.

Want zoals bekend, de wereld van de organisatieadviseurs - die ongetwijfeld (ook mét vuistdikke rapporten?) bij de fusie betrokken zijn geweest - kent per definitie een hoog Eftelinggehalte.
Inderdaad waarvan sprookjesachtige taalweelde hoofdkenmerk is. Wellicht zelf wel het énige kenmerk is.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.