— dinsdag 25 augustus 2020, 13:35 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe programmering NPO: meer informatie en ontspanning

© NPO

UPDATE Nederland wil volgens NPO-directeur Frans Klein nog meer geïnformeerd worden, maar ook even ontsnappen aan de realiteit. En dat is te zien aan de seizoenspresentatie van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

De NOS meldt dat een van de boegbeelden ‘De Vooravond’ wordt, met Renze Klamer en Fidan Ekiz. Zij ontvangen vanaf maandag 31 augustus elke werkdag om 19.00 uur bekende en verrassende gasten in hun talkshow.

Verder trekt Jeroen Pauw het land in met de talkshow ‘Pauw komt binnen’. Hij spreekt met mensen die niet naar de studio kunnen of willen komen op hun eigen terrein, zoals een gevangenis, kliniek of ziekenhuis. De precieze details over het programma ontbreken nog, maar directeur Video Frans Klein sluit in het AD niet uit dat Pauw misschien wel dagelijks te zien zal zijn. “Stel dat zich een tweede lockdown aandient, dan kun je je voorstellen dat er meer redenen zijn om naar de brandhaarden te gaan.”

Op gebied van sport start aanstaande zaterdag op NPO 1 de Tour de France (NOS). NOS Studio Sport brengt in september weer de samenvattingen uit de eredivisie en NPO 1 zendt ook een aantal interlands van Oranje uit.

Voor volgend jaar staat een aantal grote evenementen op de kalender, zoals het Eurovisie Songfestival (NPO/NOS/AVROTROS), het EK Voetbal, en de Olympische Zomerspelen (NOS).

Voor het komende halfjaar staan ook programma’s geprogrammeerd die aanhaken bij de actualiteit. Zo maakt Danny Ghosen onder de titel De Slag om Libanon een update over de situatie daar na de verwoestende explosie, begin deze maand in de haven van Beiroet. Dit programma wordt aanstaande maandag al voor het eerst uitgezonden.

Arnon Grunberg verstuurt in aanloop naar de presidentsverkiezingen in november videobrieven uit de VS. De schrijver wil Amerikaan worden en belicht vanuit zijn eigen ervaring de mooie en de lelijke kanten van het land.

De NPO laat verder weten 5 miljoen euro te investeren in kennis en wetenschap. Een deel van het geld is bestemd voor een online platform met de titel NPO Kennis.

Een ander speerpunt is diversiteit. Rijxman wil nieuwe talenten zien op “prominente” plekken. “We gaan samen met de omroepen nog scherper sturen op inclusiviteit: zowel voor als achter de schermen. We maken daarover met elkaar afrekenbare afspraken.”

Daarnaast komt er dit jaar een NPO-app waar alle podcasts van NPO-radioprogramma’s gebundeld worden en te beluisteren zijn. Meer bij NPO / NOS

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.