— vrijdag 26 september 2014, 10:42

Nieuwe NOS-site ‘op 3 november’

UPDATE De website van de NOS wordt compleet vernieuwd en 'onder voorbehoud' op 3 november gelanceerd. Daarbij gaat niet alleen het uiterlijk van de site op de schop, maar verandert ook de manier waarop het nieuws wordt gepresenteerd. Dat vertelde Gerard van den Broek, projectmanager Digital First bij de NOS, donderdagavond bij de NVJ-bijeenkomst The Next Step. Met de nieuwe site verandert ook de werkwijze achter de schermen, niet alleen bij NOS.nl, maar ook bij het NOS-journaal. “Intern gaan we onze online tak meer versterken”, verduidelijkt NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff aan Villamedia. “Degene die een video-item voor online maakt, maakt straks ook het item voor de televisie. Nu is dat nog vaak gescheiden.”

Naast de hierboven genoemde wijzigingen wil de NOS ook meer achtergrond bieden door te verwijzen naar andere sites met meer achtergronden, als het verhaal daarom vraagt. De nieuwe NOS-site wordt tevens video first en richt zich ’s ochtends op kort nieuws en in de avond op langere verhalen en meningsvorming. “Bezoekers zijn in de ochtend meer geneigd het nieuws te scannen en hebben ’s avonds meer tijd voor langere verhalen”, aldus Gelauff. “Maar dat wil niet zeggen dat we aan het begin van de dag alleen kort nieuws brengen en ’s avonds alleen lange verhalen. Het gaat vooral om het verleggen van accenten. Met de nieuwe site spelen we meer in op die veranderende behoefte.”

Bekijk meer van

NOS

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.