mgm nvj maart

— donderdag 26 februari 2015, 11:10 | 1 reactie, praat mee

Nieuwe naam voor Reed Elsevier

Nieuwe naam voor Reed Elsevier

De Brits/Nederlandse uitgever Reed Elsevier krijgt een nieuwe naam: RELX. Dat heeft de uitgever bekendgemaakt bij de presentatie van de cijfers over 2014. De naamsverandering gaat per 1 juli in. De naamsverandering maakt deel van een verdergaande versimpeling van de structuur van het Brits/Nederlandse bedrijf. Die versimpeling moet het bedrijf makkelijker en dus aantrekkelijker maken voor beleggers. De omzet van Reed Elsevier daalde in 2014 op jaarbasis van 6.035 miljoen naar 5.773 miljoen Britse pond, terwijl analisten mikten op een daling tot 5.808 miljoen pond. In euro's kwam de omzet 1 procent hoger uit op 7.159 miljoen euro. Laatste wijziging: 26 februari 2015, 11:14

De onderliggende omzet groeide evenwel met 4 procent en was daarmee conform verwachting. Het bedrijfsresultaat (EBITA) kwam in 2014 nipt lager uit op 1.739 miljoen pond, terwijl analisten juist een kleine stijging voorzagen. Onder de streep restte een aangepaste nettowinst van 1.213 miljoen pond, tegenover 1.197 miljoen pond in 2013.

Voor 2015 verwacht Reed Elsevier net als in de afgelopen jaren zowel een hogere onderliggende omzet, bedrijfsresultaat als nettowinst te boeken in vergelijking tot het voorgaande jaar.

Bekijk meer van

RELX Reed Elsevier

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

herman, 26 februari 2015, 15:46

Dat zal wel even wennen worden, maar het blad Elsevier kan in ieder geval de verkoop in en de onderliggende omzet en winstcijfers kunnen eens goed aan de lezers uitgelegd worden, want dat is een hele vage bedoening!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.